Το να αποκτήσει κάποιος ιστοσελίδα είναι ένα θέμα, το να φέρει επισκέπτες στην ιστοσελίδα του όμως, είναι ένα άλλο εξίσου σημαντικό θέμα. «Τι να την κάνω την ιστοσελίδα, αν κανείς δεν την επισκέπτεται;» Σε αυτό το ερώτημα, η λύση έχει όνομα και λέγεται SEO.

Τι είναι SEO;

Ο όρος SEO προέρχεται από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Search Engine Optimization(SEO), και στα Ελληνικά σημαίνει Βελτιστοποίηση στις Μηχανές Αναζήτησης.

Είναι η διαδικασία που ακολουθείται για βελτιωθεί η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Με στοιχεία που αντλούνται από τα analytics και με προσεκτική μελέτη του τρόπου λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης μπορεί να αυξηθεί η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, αλλά και να ανέβει στη σειρά.
Όσο καλύτερη θέση επιτυγχάνετε, τόση μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα πετύχετε, γεγονός που στη συνέχεια θα σας αποφέρει περισσότερες πωλήσεις.

Η παρουσία στις πρώτες θέσεις των μηχανών αναζήτησης είναι καθοριστική για την επιτυχία του website σας, αφού σύμφωνα με τις στατιστικές στο 80%  των αναζητήσεων ο χρήστης διαβάζει και επιλέγει μόνο από τα πρώτα 10 αποτελέσματα της αναζήτησης, δηλαδή την πρώτη σελίδα και μόνο το 20% προχωράει στα επόμενα 20 και 30 ή περισσότερα αποτελέσματα δηλαδή την 2η ή 3η σελίδα.

Τι πετυχαίνετε με SEO;

Μια υψηλή θέση στα φυσικά αποτελέσματα μέσω του SEO σας διασφαλίζει :

  • Συνεχή ροή επισκεπτών και κατά συνέπεια υποψήφιων πελατών
  • Μακροχρόνια και συνεχής άυξηση επισκεψιμότητας
  • Χαμηλότερο κόστος σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή internet marketing