Το WordPress είναι ένα εξελιγμένο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου.  Έχει εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως που το χρησιμοποιούν και γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλές. Και αυτό επειδή συνδιάζει απλότητα και ταυτόχρονα πολυλειτουργικότητα. Μερικά από τα πλεονεκτήματα του είναι:

  1. Είναι δυναμικό. Εναι ένα σύγχρονο μέσο για να φτιάξετε έναν ιστότοπο (site) ή ιστολόγιο (blog) ή να δημοσιεύετε κάθε είδους περιεχόμενο, όπως άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες , ό,τι εσείς θέλετε!
  2. Είναι δωρεάν. Το WordPress διατίθεται δωρεάν και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπου θες, όσες φορές θες χωρίς κόστος.
  3. Έχει άπειρη επεκτασιμότητα. Χιλιάδες εφαρμογές και πρόσθετα τρέχουν σε WordPress. Υπάρχουν πάρα πολλά plugins, μικρά προγραμματάκια που δίνουν στο WordPress επιπλέον δυνατότητες.
  4. Είναι ότι καλύτερο για SEO. Η Google αγαπάει τα blogs, γιατί έχουν πολύ συχνό και ανανεώσιμο περιεχόμενο. Το WordPress δημιουργεί μόνο του δυναμικές, φιλικές σελίδες προς τις μηχανές αναζήτησης.
  5. Είναι εύκολο και απλό. Η εγκατάστασή του γίνεται πολύ εύκολα, ενώ η παραμετροποίηση του είναι απεριόριστη. Για να το διαχειριστείτε δε χρειάζεστε γνώσεις προγραμματισμού, απλά σίγουρα χρειάζεται λίγος χρόνο να μάθετε να το χειρίζεστε.
  6. Πολύ μικρό κόστος κατασκευής. Αν δε μπορείτε να το δημιουργήσετε μόνοι σας, τότε καλό είναι να ξέρετε πως είναι πολύ πιο οικονομικό από τη δημιουργία ενός site που κατασκευάζεται από το μηδέν.
  7. Δημιουργείται πολύ γρήγορα. Εξαρτάται από τη χρήση που το θέλετε, αλλά οι περισσότερες σελίδες δημιουργούνται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
  8. Το WordPress είναι ιδανικό για να ξεκινήσει κάποιος το blog του, αφού μπορεί να το διαμορφώσει ακριβώς στα μέτρα του και να ανανεώνει μόνος του το περιεχόμενο του.
  9. Καλύπτει τις ανάγκες εταιρικών portals, ενώ μπορεί να παρέχει ακόμα και τη δυνατότητα ηλεκτρονικού καταστήματος.